Jetta-Marie Hannonen

Jetta-Marie Hannonen

FM, laillistettu puheterapeutti

Ammattia etsimässä

Veljeni vammautui lapsena vakavasti auto-onnettomuudessa ja joutui opettelemaan uudelleen liikkumisen, syömisen, puhumisen ja kirjoittamisen. Pääsin seuraamaan aivan läheltä hänen kuntoutuspolkuaan ja kuntoutusammattilaisten työtä. Kiinnostus puheterapeutin ammattia kohtaan heräsi lopulta kunnolla abivuonna, kun piti miettiä mikä minusta tuleekaan isona ja pääsin jälleen seuraamaan pikkuveljeni puheterapiakuntoutusta. Hain opiskelemaan logopedian lisäksi myös toimintaterapiaa, mutta jokin logopediassa kiehtoi enemmän ja päädyin opiskelemaan sitä. Ennen opintoja en osannut kuvitellakaan, kuinka monipuolinen puheterapeutin ammatti voi olla, enkä ole päivääkään katunut alavalintaani.

Matkalla puheterapeuttina

Valmistuin puheterapeutiksi Turun yliopistosta keväällä 2013. Jo terveyskeskuksessa suoritetun pitkän harjoittelun jälkeen tiesin haluavani työskennellä sekä lapsi- että aikuisasiakkaiden kanssa ja nimenomaan kuntoutuspuolella. Valmistumisen jälkeen aloitin työt yksityisellä sektorilla, jossa työskentelin lasten ja aikuisten arvioinnin ja kuntoutuksen parissa. Keväällä 2019 perustin oman toiminimen ja aloitin yksityisenä ammatinharjoittajana äitiyslomalta palattuani. Pidän työssäni erityisesti pitkistä terapiasuhteista, jolloin pääsen tutustumaan ja vaikuttamaan kunnolla asiakkaiden arkeen niin kotona, päiväkodeissa, kouluissa ja hoitolaitoksissa. Olen työskennellyt eniten lapsiasiakkaiden kanssa, joilla on kuulovammasta johtuvia kommunikointivaikeuksia, autismia, dyspraksiaa ja kielellistä erityisvaikeutta sekä aikuisneurologisten asiakkaiden kanssa. Pyrin hyödyntämään terapiassa musiikkia.
Olen ollut mukana Puheterapeuttiliiton Varsinais-Suomen ja Ahvenanmaan paikallisosaston hallituksessa vuodesta 2016 lähtien.

Jettana vapaa-aikana

Vapaa-ajalla vietän mieluiten aikaa kotona lapseni ja mieheni kanssa sekä tapaamalla ystäviä. Käsillä tekeminen kutomisen ja leipomisen muodossa sekä liikunta juoksemisen muodossa toimivat minulle mindfullnessina. Olen harrastanut nuorempana kymmenen vuotta klassista pianonsoittoa ja edelleen musiikilla on tärkeä merkitys sydämessä niin soittamisen kuin kuuntelunkin kannalla.

Täydennyskoulutuksia:

  • PECS
  • OPT1
  • DPNS
  • MDTP
  • Tukiviittomat
  • GoTalkNow
  • Tuettu keskusteltu afaattisen henkilön kanssa (SCA)
  • Kuulovammoihin, puhemotoriikkaan sekä syömisvaikeuksiin liittyviä koulutuksia

Terapian toteutuskieli: suomi, muu kielitaito: englanti, ruotsi, saksa