Ida Relander

Ida Relander

FM, laillistettu puheterapeutti

Ammattia etsimässä

Etsin jonkin aikaa omaa alaani muun muassa kasvatustieteen ja suomen kielen opintojen kautta koukaten. Kuultuani logopedian opinnoista tiesin löytäneeni oman juttuni. Työni on innostava sekoitus kieltä, vuorovaikutusta, lääketiedettä, psykologiaa ja moniammatillista yhteistyötä.

Matkalla puheterapeuttina

Olen valmistunut puheterapeutiksi Turun yliopistosta vuonna 2020. Pitkän harjoitteluni suoritin Uudenkaupungin terveyskeskuksessa, jossa tein monipuolisesti arvioita ja lyhyitä kuntoutusjaksoja niin lapsi- kuin aikuisasiakkaiden kanssa. Siirryin työskentelemään yksityiselle puolelle Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen pariin, koska kaipasin lyhyiden kohtaamisten sijaan pitkäjänteisempää työskentelyä lasten kanssa. Puheterapeuttina olen selkeä, kärsivällinen ja kannustava. Myös huumori on minulle tärkeä väline onnistuneen puheterapian toteutukseen ja lapsen kanssa toimimiseen.

Idana vapaa-aikana

Vapaa-ajalla minut löytää kuntosalilta ja laadukkaiden tv-sarjojen tai kirjan äärestä.

Täydennyskoulutuksia:

Kouluttaudun säännöllisesti pitääkseni ammatillisen osaamiseni ajan tasalla ja löytääkseni parhaat mahdolliset menetelmät omaan puheterapiatyöhöni. Olen erityisen kiinnostunut puhemotoristen häiriöiden ja epäselvän puheen kuntoutuksesta, ja tällä hetkellä lisäkouluttaudunkin erityisesti näiden häiriökirjoon liittyen.

Muita käymiäni koulutuksia:

  • Kommunikaation kolmio ja kulmakivet, 2021
  • Selective Mutism: Evidence based practice
  • Puheen ymmärtämisen kuntoutus lapsilla ja nuorilla, 2021

Terapian toteutuskieli: suomi, Lähiympäristön ohjaus onnistuu myös englanniksi.